Zachte rituelen bij Allerzielenconcert van het Nederlands Bach Consort

Een gedanste suite van verdriet’ noemt het Nederlands Bach Consort zijn concertreeks rondom Allerzielen. Fijnzinnig repertoire, gelardeerd met zachte rituelen, biedt de bezoeker een plek om te luisteren en eventueel dierbaren te gedenken. Piëteit jegens de doden en rouwenden voert daarbij de boventoon.

Ontkenning. Woede en onmacht. Vechten en onderhandelen. Depressie en vermoeidheid. En tenslotte: aanvaarding. Het zijn de welbekende rouwstadia van Elisabeth Kübler-Ross, die Heleen Koele en Sytse Buwalda, artistiek leiders van het Nederlands Bach Consort, als leidraad dienden voor deze productie rondom Allerzielen.

Margaretha Coornstra

Subsidie voor Nederlands Bach Consort: ‘We binden toptalent aan Zwolle’

Het Nederlands Bach Consort krijgt extra subsidie van de gemeente Zwolle. Daarmee wordt het consort als zesde gezelschap toegevoegd aan de Zwolse culturele basisinfrastructuur en kan daarmee voor 2023 en 2024 op gemeentelijke subsidie rekenen. Met dit besluit nemen burgemeester en wethouders het advies van de externe adviescommissie cultuur over. ,,Hiermee binden we toptalent aan Zwolle.”

De Stentor

Leegte door corona leidt tot Nederlands Bach Consort: ‘Nee, het zijn geen klaagzangen’

Naast angst, eenzaamheid en rouw veroorzaakte COVID-19 een kaalslag in de concertagenda’s. Maar in Zwolle bleek de ontstane leegte een voedingsbodem voor het allereerste professionele vocaal ensemble aldaar: Het Nederlands Bach Consort.

Nederlands Dagblad

Het Nederlands Bach Consort en Academiehuis Grote Kerk Zwolle gaan samenwerking aan

Zwolle – Donderdag vond in Academiehuis Grote Kerk het eerste openbare concert plaats van Het Nederlands Bach Consort. Dit nieuwe vocale ensemble is opgericht door de Zwolse topmusici Heleen Koele en Sytse Buwalda.

Weblog Zwolle

Sytse Buwalda: als man op vrouwenhoogte zingen

Gerja heeft een appeltje te schillen met Sytse. Een countertenor is een man die zingt op vrouwenhoogte, maar deze mannen zorgen daarmee voor nog meer concurrentie voor zangeressen. Waarom zou je dat als man willen? En wat vraagt dat van je zangtechniek? Gerja Wolf heeft het met countertenor Sytse Buwalda over de vooroordelen waar hij tegen moest strijden, over de noodzaak om te zingen en over de (droevige) geschiedenis van de castraten.

NPO Radio 4

Weer geen live passie dit jaar? Online meezingversie in de maak vanuit Zwolle

Weer geen live passieconcert, net als vorig jaar? Bert van de Wetering moet daar niet aan denken. Daarom komt de Zwolse zangpedagoog, bekend van online zangsessies op zaterdagmorgen, met een online meezing passie. Binnen een etmaal waren alle kaarten uitverkocht voor deze versie van Bachs Johannes Passion.

De Stentor

Het Nederlands Bach Consort verzorgt zomerconcerten

''Het Nederlands Bach Consort bestaat uit topmusici uit de regio Zwolle die Bach in hun hart hebben gesloten. Heleen Koele en Sytse Buwalda kozen in de coronaperiode voor een nieuw perspectief. Zij brachten acht professionele zangers, die hun sporen hebben verdiend als solist en werkzaam zijn in toonaangevende gezelschappen, bijeen voor het uitvoeren van de werken van Bach.''

Weekblad De Swollenaer

Nederlands Bach Consort: nieuwbouw op de puinhopen van de coronacrisis

''De kernformule van Het Nederlands Bach Consort: Bach in combinatie met een wereldpremière. Heleen Koele: ‘We kijken met Bach vooruit en terug, Bach blijft het hart van ons repertoire.'' Lees nu het diepte interview met onze geestelijke ouders. countertenor Sytse Buwalda en sopraan Heleen Koele.

Margaretha Coornstra

Kom binnenkort terug voor meer nieuws!